16 maj 2021
09:00

IF Brommapojkarna 13

Referat: Viggbyholms IK FF svart - IF Brommapojkarna 13

Grundregeln är att det bara ska vara en match per spelare och helg i Sanktan så vi försöker fördela speltiden så gott det går. Svår serie delas ju med P08-4 och den här gången lånade vi in fyra spelare därifrån eftersom de är rätt så många i deras lag. Vår tanke är ju att använda denna situation till att lära oss något eftersom 08-4 spelar en division eller två över oss. En lärdom fra den här matchen är hur tryggheten i försvaret sprider sig till andra lagdelar och gör oss väldigt svåra att spela mot.

Innan matchen drar igång samlar en bra domare samtliga spelare på mitten av planen och berättar vad som gäller, väldigt proffsigt. När spelat drar igång märks det direkt att vi tar taktpinnen och har full kontroll på matchen. Första målet kommer efter åtta minuter, när vi får frispark på vänstersidan, halvvägs in på Viggans planhalva. Inlånade backen Oliver slår mot bakre stolpe där en annan knekt, Henos, satte in den.

I andra perioden kopplade vi ett ännu tydligare grepp om matchen och det blev väldigt svårt för Viggbyholm. Vi kom till ett antal chanser, små och stora innan Adrian satte in en perfekt placerad ”Cavani-nick” serverad av August som hittade fina ytor på sin högersida. Joshua jobbade hårt i mitten och mot slutet av perioden hade även han dragit sig mot höger i sitt jagande. Kanske var det ett inlägg, kanske var det ett skott. Oavsett blev det en läcker bollbana över Viggans målvakt som dalade när i bortra hörnet.

I sista perioden gjorde ett antal småskador sig gällande och vi byttade om rätt så mycket i positionerna. Vi var aldrig hotade, men tempot blev avsevärt lägre och det hände inte så mycket. Allt som allt en väldigt stark match från vår sida. Och ett mycket vällyckad experiment med att låna in förstärkningar.

Kapten för dagen var Adrian och det gröna kortet gick till Joshua.